Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медик пояснив небезпеку пізнього батьківства

  • 03.02.2019, 08:08
  • 489

Хронічні хвороби, накопичені жінками до 30−40 років, і шкідливі звички можуть негативно позначитися на її здатності виносити і народити здорового малюка, тоді як у молодих батьків народжуються більш міцні і витриваліші діти.

Таку думку висловив акушер-гінеколог, перинатальний психолог Олександр Кобаса, повідомляє УНН.

«З віком ми накопичуємо якісь хвороби, які можуть ставати хронічними, і до 30 років багато людей мають якісь хронічні захворювання — наприклад, хронічний холецистит, хронічний пієлонефрит, і все це може позначатися на перебігу вагітності, в меншій мірі — на перебіг пологів. Крім того, до цього віку людина може пропустити через себе багато всяких хвороб і шкідливих звичок», — зазначив лікар.

При цьому медик додав, що пари, які стають батьками в зрілому віці, підходять до батьківства більш усвідомлено — для них дитина — це найчастіше «запланована, запрограмована подія», і якщо вони наважуються на народження малюка, то вони забезпечать його всім необхідним, тоді як у молодих людей часто все пущено на самоплив.
«У молодих більше присутні почуття, більше любові, більше емоцій, народження дитини відбувається на емоційному підйомі стосунків чоловіка і жінки. Та й самі організми молодих здоровіші, це правда. У них народжуються більш здорові і більш міцні, більш здатні до виживання діти, ніж у вікових батьків. З тієї ж причини — вони ще самі здорові, вони ще не встигли пропустити через себе купу хвороб», — підкреслив медик.

Нагадаємо, на думку психологів, пари, які вперше стають батьками в більш пізньому віці, більше часу і уваги присвячують дитині і більш свідомо ставляться до своїх батьківських обов'язків, ніж молоде подружжя.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень