Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, які саме ракети хоче виробляти Путін

  • 02.02.2019, 13:56
  • 827

Стало відомо, про що говорив президент Росії Володимир Путін, який заявив про початок робіт зі створення нових озброєнь через аналогічні дії з боку США.

Про це повідомляє «Сегодня».

«Згоден з пропозиціями Міністерства оборони про початок робіт по „приземленню“ „Калібрів“ і відкриттю нового напряму — створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності», — заявив Путін на зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу і главою МЗС Р Ф Сергієм Лавровим, повідомляє прес- служба Кремля.

У той же час він додав, що Росія не повинна і не буде втягуватися в витратну для неї гонку озброєнь, тому його цікавило питання: чи можна провести ці роботи в рамках наявних бюджетних призначень для Міністерства оборони на 2019 і наступні роки.

За словами Шойгу, незважаючи на розмитість формулювань, очевидно, що крім науково-дослідних робіт з виробництва ракет середньої і меншої дальності Росія спостерігає вже не перший рік реальне порушення позицій договору.

«Простіше кажучи, Сполучені Штати приступили до виготовлення цих ракет і виробництва цих ракет», — заявив він.

Глава Міноборони Р Ф також зробив дві пропозиції по заходах у відповідь Росії: «Перше. Це відкриття НДР і ДКР в найближчі місяці по перепрівязке або використання пускових установок морського базування ракет „Калібр“ в наземному варіанті. Друге. Це відкриття також НДР, що переходить в дослідно-конструкторську роботу, зі створення наземних комплексів гіперзвукових балістичних ракет середньої і меншої дальності».

Як писав «ВЗ», раніше Путін заявив, що Москва призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і починає науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи зі створення нових видів ракет.

Схожі новини