Передплата 2024 «Добра кухня»

США виходять з договору про ліквідацію ракет, — Помпео

  • 01.02.2019, 18:33
  • 672

Влада США оголосила про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Associated Press. Про рішення США припинити свою участь у договорі оголосив держсекретар Майкл Помпео. Він заявив, що Росія «істотно» порушує умови договору про РСМД.

«Порушення Росією (договору, — ред.) піддали великому ризику життя мільйонів європейців та американців… Наш обов’язок — відповісти належним чином», — сказав Помпео.

Офіційні особи США також висловили стурбованість тим, що Китай, який не входить у договір, розгортає велику кількість ракет в Азії. Тим часом США не можуть протистояти цьому через те, що зараз вони скуті договором про РСМД.

Нагадаємо, зустріч заступника міністра закордонних справ Р Ф Сергія Рябкова з заступником держсекретаря США Андреа Томпсон не принесла просування по питанню Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Раніше повідомлялося, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що початок виробництва в США нових ядерних боєголовок W76−2 підвищує ризик конфлікту. Як відомо, в США завод з виробництва ядерної зброї Pantax в штаті Техас почав складання першого серійного зразка ядерної боєголовки малої потужності (5−7 кілотонн) — W76−2.

Запуск виробництва «свідчить про здатність NNSA досягти істотної програмної віхи» при реалізації масштабної національної ініціативи в галузі безпеки", яка здійснюється в рамках нової ядерної стратегії Пентагону, ініційованої адміністрацією Дональда Трампа в 2018 році.

Схожі новини