Передплата 2024 «Добрий господар»

Впливає на пам’ять та може спричинити інсульт: науковці розповіли про небезпеку газованої води

  • 01.02.2019, 13:32
  • 677

Дослідники радять пити просту воду, компоти та чай.

Науковці дізналися, що вживання газованої води впливає на пам'ять, зменшує обсяг головного мозку та може спровокувати інсульт.

Такі результати досліджень учених опублікували в журналах Stroke і Alzheimer's & Dementia, повідомляє ТСН.

За інформацією вчених, люди, які щодня вживають дієтичну газовану воду, в три рази частіше страждають від інсультів і розладів пам'яті, ніж ті, хто взагалі її не п'є.

«Сім років досліджень, опитування та сканування мозку близько 4,5 тисяч осіб від 45 років. Вони пили газовану воду. І висновок зовсім невтішний. Кожний третій любитель таких напоїв, навіть дієтичних, утричі більше страждає від інсультів та розвитку слабоумства. Усього пляшка газованої води без цукру хоча б раз на день, і в результаті об'єм мозку людини зменшується, а пам'ять значно погіршується», — розповіли в ефірі.

Однак, науковці ще не знають, чому це відбувається. Вони припускають, що сполука газованої води і цукрозамінників погіршує кровообіг.

«Подібний ефект виявили на людський організм і від вживання простої газованої води, щоправда негативний вплив все ж менший аніж від захоплення дієтичними шипучками.

Ще одна небезпека від синтетичних підсолоджувачів — це неймовірне навантаження на печінку, а ще вони можуть сприяти відкладенню токсинів в організмі", — уточнили у студії.

Схожі новини