Передплата 2024 «Добра кухня»

Розпалювання ненависті до України: в одній з країн ЄС заборонили ретрансляцію телеканалу «Россия»

  • 01.02.2019, 11:33
  • 725

Національна рада по електронним ЗМІ (NEPLP) Латвії на засіданні 31 січня ухвалила рішення на 3 місяці заборонити ретрансляцію та поширення програм російського телеканалу «РТР Россия» на території країни через розпалювання ненависті.

Про це повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на видання Delfi.

«Латвія не буде терпіти пропаганду Кремля на своїй території, і це ясний сигнал для недружніх країн і сил — ми захищали і будемо захищати свій інформаційний простір», — заявив заступник голови латвійської Нацради Іварс Аболіньш.

Так, порушення констатували у передачах «Вечер з Владимиром Соловьевим» і «60 минут», де ведучі Ольга Скабєєва і Євген Попов.

Наприклад, у програмі «Вечер з Владимиром Соловьевим» 22 травня 2018 року, ведучий вороже висловився проти частини жителів України. Точніше, він вказує, що «частину українців (бандерівців) слід повісити і розстріляти». Крім того, він називає частину українців нацистами, антисемітами і бандитами.

А 11 січня 2018 року в програмі «60 минут» російський депутат Володимир Жириновський закликав до військових дій на території України.

«Неважливо, проти якої країни або народу спрямовані ненависть або розпалювання війни, це грубе порушення закону, проти якого NEPLP буде діяти з відповідною суворістю», — сказав член NEPLP Патрік Грива.

Схожі новини