Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жіночих туалетів стане більше: Мінрегіон виступив з новою ініціативою

  • 31.01.2019, 17:33
  • 550

До нових ДБН щодо громадських закладів може бути внесено норматив, який пропорційно збільшує кількість жіночих туалетів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, інформує 112.ua

«Постійні черги до жіночих туалетів у громадських місцях — банальна проблема, яка знайома всім. Скрізь — на вокзалі, в кафе чи театрі, який би масовий захід не відбувався — ці черги завжди є. Тому наразі надійшла пропозиція проаналізувати міжнародний досвід та внести зміни до ДБН щодо можливого збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських закладах. Щонайменше вдвічі, щоб збільшити їх пропускну здатність», — написав він.

Як зазначив Парцхаладзе, згідно з дослідженнями, жінкам для відвідування туалету необхідно на 50% більше часу, ніж чоловікам. Саме тому пропускна здатність жіночих вбиралень у громадських місцях значно нижче, ніж чоловічих.

Раніше Мінрегіон повідомив про можливість включення до ДБН обов'язкового проектування туалетів для пасажирів на станціях метро.