Передплата 2024 «Добрий господар»

Екс-міністр оборони зчепився з Генпрокурором

Після своїх «одкровень» кандидат у президенти Гриценко змушений був просити пробачення

Не дають занудьгувати виборцям кандидати у президенти. До сонму тих, хто спричинив скандал під час агітаційної кампанії, записався Анатолій Гриценко. Міністр оборони у часи Ющенка вилив потоки бруду на представників вищого ешелону політики, а потім змушений був взяти свої слова назад. І цим, по суті, зменшив рівень довіри до себе. У народній творчості це називається «плюнути проти вітру»…

В інтерв’ю одному з видань колишній керівник оборонного відомства, відповідаючи на запитання журналіста, чому не брав участі в АТО, що називається, перевів стрілки. Сказав, що війна на Донбасі давно завершилася б, якби нинішній Генпрокурор Юрій Луценко та інші високопосадовці (Порошенко, Турчинов, Пашинський) не ховали б своїх синів від фронту. Першим відповів Луценко. Назвав номер артилерійського підрозділу, в якому незважаючи на перенесену онкоологічну операцію, воював його старший син Олександр. Уточнив, що під час оборони Донецького аеропорту син разом з побратимами вів вогонь по ворогові з-під Пісків. Генпрокурор опублікував серію фронтових знімків і відео, на якому видно, як жителі Запоріжжя зустрічають виснажених артилеристів. У кадрі є і Луценко-молодший.

Генпрокурор дав 24 години Гриценку, щоб «бравий екс-міністр» попросив пробачення за свої неправдиві слова. Гриценко перепросив (щоправда, не без їдких ремарок) Олександра Луценка. А от перед його батьком вибачатися не став. Більше того, назвав Генпрокурора «патологічно брехливим по життю». Сказав, що той бреше «під впливом сивушних масел»…
І тут своє слово сказала дружина Юрія Віталійовича — народний депутат Ірина Луценко. «Дізналася від кандидата у президенти Гриценка, що ми ховали свого сина від фронту. Наш Сашко, на відміну від бравого екс-міністра оборони, у 2014-му добровольцем пішов на фронт. Служив простим солдатом у 55 бригаді.
Каску, «бронік» і намети ми купляли самі. Бо міністр оборони Гриценко не спромігся забезпечити Армію хоч цим.
Харчі привозили ми та інші мами волонтери. Бо міністр оборони Гриценко знищив систему військового харчування, щоб віддати заробітки бізнесменам.

Колеса на тягачі гармат купляли самі. Бо міністр оборони Гриценко не знав про тягачі.
«Нічне бачення» для солдатів охорони «арти» купляли самі. Бо міністр оборони Гриценко не знав, що війна буває і вночі.
Від імені всіх матерів наших захисників Вітчизни подам на Гриценка до суду. І всі гроші віддам на потреби Армії. Хоч так примушу цього брехуна допомогти Збройним Силам України".

Дісталося Гриценку і від фракції «Блоку Петра Порошенка». Дії «полковника, який під час війни Росії проти України так і не знайшов дороги до військкомату і перечекав у себе на дачі всі шість хвиль мобілізації», назвали «неофіцерськими».

Із закликом перепроситися до Анатолія Гриценка звернувся і керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей, якому екс-міністр теж адресував звинувачення. Чиновник заявив екс-міністру: «Зайдіть у гості вибачитись за свої слова! Поговоримо з вами про те, хто з міністрів оборони так „професійно“ розпродав армію, систематично розвалюючи її корупційними схемами. Хто продавав останні військові шпиталі російським банкам і пустив з молотка військові об’єкти на чорноморському узбережжі Криму. Розповім вам, де воювали сини президента України Петра Порошенка та Генерального прокурора Юрія Луценка, а де у цей час перебували ви…».

Схожі новини