Передплата 2024 «Добрий господар»

Кирил сподівається, що приїде в Україну і зустрінеться «зі своїм народом»

  • 31.01.2019, 13:55
  • 772

Предстоятель Російської православної церкви, патріарх Кирил висловив сподівання, що зможе знову відвідати Україну після зміни влади.

Про це повідомляють РосЗМІ, інформує Прямий

«Політична ситуація і кон’юнктура — це такі скороминущі явища. Сьогодні — одні політичні сили, потім інші. У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви (УПЦ МП — ред), який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ’я», — заявив Кирил.

Раніше повідомлялось, що предстоятелю РПЦ патріарху Кирилу Російська академія наук присвоїла звання «почесний професор». Зазначалось, що високе звання російський клірик отримав за популяризацію науки та дружбу з видатним фізиком Сергієм Капіцою. Окрім того Кирил неодноразово знімався в науково-просвітницькій програмі «Очевидне — неймовірне».

У пресі така інформація отримала іронічний відклик.

Згодом неформальне об'єднання дійсних членів Російської академії наук «1 липня» заявило про спроби тиску на членів президіуму академії через присвоєння звань патріараху Кирилу та голові Ради Федерації Валентині Матвієнко.

Схожі новини