Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Венесуельський друг Путіна вивозить тонни золота до Росії.

  • 31.01.2019, 12:55
  • 588

Літак російської авіакомпанії Nordwind, який з невідомими цілями виконував рейс до Каракаса, повертається в Москву.

Про це свідчать дані сервісу Flightradar, передає Апостроф.

Борт покинув Венесуелу близько 17 години за місцевим часом. Його прибуття в аеропорт Внуково очікується в районі 11 ранку за московським часом.

Зазначається, що раніше депутат венесуельського парламенту Хосе Гeрра заявив, що Центробанк планує вивезти з країни 20 тонн золота імовірно рейсом російської авіакомпанії.

За даними Bloomberg російський Boeing 777 прилетів в Каракас у вівторок, 29 січня. Влада Венесуели заперечувала його існування. У свою чергу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков також заявив, що Москва не в курсі знаходження російського літака в Венесуелі.

Сама авіакомпанія підтвердила журналістам виконання рейсу в Каракас. Стверджується, що на борту літака не було пасажирів. Джерело Bloomberg підтвердив відвантаження 20 тонн золота Центробанком. Це приблизно 20 відсотків золотого запасу Венесуели.

Крім того, за інформацією телеграм-каналу FlightMode, 30 січня, в аеропорту імені Симона Болівара в Каракасі приземлився літак Boeing 757−200 (вантажний) з Кабо-Верде з реєстраційним номером — VP-BHM. Літак належить російській компанії E-Cargo (ТОВ «Ерофей»), яка вийшла на ринок вантажних перевезень в липні 2018 року.

Схожі новини