Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд збирається дозволити українцям вільне планування в усіх типах квартир

  • 31.01.2019, 11:55
  • 556

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує дозволити вільне планування у квартирах незалежно від кількості кімнат, зокрема, проектувати так звані кухні-ніші, які не відокремлені від інших приміщень стінами.

Про це написав заступник міністра Лев Парцхаладзе у Facebook, передає 1NEWS.

«Хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН — проектувати квартири тільки з традиційним покімнатним плануванням. І натомість — запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші та і взагалі передбачати вільне планування квартир. Сьогодні це дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир великих габаритів — в двокімнатних, трикімнатних і так далі», — написав Парцхаладзе.

Згідно із запропонованими змінами, допускається планування кухні-ніші, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

Парцхаладзе зауважив, що такі зміни дозволять ефективніше організовувати житловий простір та сприятимуть створенню більш комфортних умов проживання.

Схожі новини