Передплата 2024 «Добрий господар»

Відійшла у вічність Заслужена артистка України Леся Боровець

  • 30.01.2019, 17:20
  • 2 795

Вчора, 29 січня, перестало битись серце відомої у Львові співачки ансамблю «Львівське ретро», Заслуженої артистки України Лесі Боровець. Незабаром вона мала б святкувати 70-річний ювілей

Як повідомив у Facebook син артистки Тарас Демчишин :"Не стало вже більше моєї дорогенької Мами заслуженої артистки України Олександри Демчишин (Леся Боровець)!

Твій чарівний голос, Твоя добродушність, підтримка любов, дякую за все мамусю! Ще 4 дні тому ми бачились, а тепер вже Тебе немає! Вічна пам`ять і Царство Небесне! З любов’ю Син Тарас!", — йдеться у повідомленні.

За повідомленням Форпосту:

Парастас відбудеться завтра, 31 січня, об 19.00 у капличці на вул. Пекарській, 52.

Чин похорону вирушить із каплички у п'ятницю, 1 лютого, о 14.00 годині.

Поховання відбудеться на Винниківському цвинтарі.

Народилася 30 березня 1949 року у Львові. Закінчила Львівську консерваторію ім М. Лисенка (1972). Ще на початку 70-х у складі ВІА «Ватра» вона почала поєднувати класичний оперний вокал з ритмами біґ-біту (на першій платівці «Ватри» пісні «Верховинська колискова», «Відлуння в горах», «Як я спала на сені»).

Працювала концертмейстером у Львівській хореографічній школі, концертмейстером-педагогом Дрогобицького та Івано-Франківського музучилищ, викладачем музичної школи імені С. Крушельницької.

Тривалий час Леся була солісткою Львівської філармонії, а основу її репертуару складали пісні Богдана Янівського.

Також була солісткою Львівського радіо і ТБ, ансамбля «Медікус» під орудою Ігоря Хоми. З початку 90-х вона у складі гурту О. Зелінського «Львівське ретро» по крихтах відроджує галицьку естраду 30-х років. З 1993 року є незмінною солісткою ансамблю «Галицька ревія».

З ансамблями гастролювала в Україні, Росії, Польщі, Канаді та США. Записала альбоми «Ватра», «Пісні Б. Янівського», «Львівське ретро», «Галицька ревія». Озвучила музичні телефільми «Залицяльники», «Пісні над Львовом», записала відеофільми «Мелодії давні і нові. Співає Леся Боровець», «Високий замок сподівань», «Львівське ретро», «Галицька ревія», «Незабутні мелодії».

Схожі новини