Передплата 2024 «Добра кухня»

Кремль влаштує будь-який кандидат, окрім Порошенка — експерт

  • 30.01.2019, 11:09
  • 515

Кандидатура Петра Порошенка на президентських виборах є найбільш неприйнятною для Кремля, про що неодноразово було сказано керівництвом Росії.

Про це в ефірі «Прямого» розповів політичний експерт Тарас Чорновіл.

Серед іншого експерт роз'яснив, чому президент висунув свою кандидатуру на другий термін не від «Блоку Петра Порошенка», а як самовисуванець.

«Людина яка вже є президентом за законом не має права бути членом жодної партії, хоча це не забороняє висунення від партії, він уже має відійти від вузькопартійної ідеології, враховувати різні позиції «.

Також Чорновіл висловив думку щодо появи плакату зі словами «Або Порошенко, або Путін».

«Росія багато разів заявляла, що діалог з Україною можливий лише після обрання нового президента. У Кремлі чітко дали зрозуміти, що їх влаштовує будь-який кандидат, окрім Порошенка. Тому плакат з таким надписом має право бути».

Зокрема експерт прокоментував фразу Петра Порошенка про «холодний мир із Росією».

«Ніхто не хоче війни. Але мир може бути досягнутий різною ціною. У Порошенка були й інші фрази щодо того, як досягнути миру. Зокрема йшла мова про те, що ми маємо добиватися повного виконання мінських домовленостей і не йти на капітуляцію.

Фраза про холодний мир стосується того, що буде після війни. Мій батько, політв'язень радянського режиму сказав, що Росія — це ворог стратегічний, ворог назавжди.

У Порошенка фраза про холодний мир означає «ми не маємо права перед майбутніми поколіннями купитися на вудочку, ми ніколи не будемо друзями за Росією.

Буде мир, якесь співробітництво, але його треба тримати на найнижчій точці". Це є напрям на подальші роки, коли війна закінчиться і появиться спокуса обійнятися й стати братами. Але ми ніколи не будемо братами з росіянами".

Схожі новини