Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд зобов’язав «Нафтогаз» розкрити інформацію про премії, отримані після перемоги у Стокгольмі

  • 29.01.2019, 19:57
  • 546

Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення, яким зобов’язав надати інформацію зі списком імен, посад, а також сплачені суми всіх співробітників і членів правління «Нафтогазу» після перемоги над Газпромом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє громадська організація «Український інститут з прав людини», яка була позивачем у справі.

«Рішенням від 22.01.2019 року суд задовольнив позов ГО «Український інститут з прав людини» до «Нафтогазу» про надання інформації щодо прізвищ, імен та по-батькові, а також посад всіх співробітників і членів правління НАК «Нафтогаз України», які отримали премії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському суді в спорі з «Газпромом», — повідомляє організація.

При цьому наголошується, що вже не вперше суд вказує на те, що відомості про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати керівництву «Нафтогаз» є інформацією, що становить суспільний інтерес, і в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації» є публічною інформацією.

У реєстрі судових рішень зазначається, що компанія «Нафтогаз України» заявила про відмову в наданні громадській організації інформації та копій документів у відповідь на запит про публічну інформацію від 4 липня 2018 року, посилаючись на конфіденційність інформації, пише «Еспресо».

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК «Нафтогаз України» щодо компенсації за недопоставлені російським «Газпромом» обсяги газу для транзиту. Арбітраж присудив сплатити на користь «Нафтогазу» $ 4,63 млрд.

Загальна сума коштів, зекономлена «Нафтогазом» державі завдяки перемозі в Стокгольмському суді становить близько $ 50 млрд.

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії за перемогу над російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі. Затверджений розмір бонусів становить 1% від $ 4,56 млрд виграшу. Таким чином, правлінню виплатять $ 45,6 млн.

25 вересня Шевченківській райсуд Києва оштрафував голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову надати народному депутату перелік осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Раніше комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що Україна вже отримала від «Газпрому» у 8 разів більше, аніж витратила на «Нафтогаз» включно з преміями.

А за словами Коболєва працівники «Нафтогазу» живуть на офіційно призначені наглядовою радою заробітні плати та інші законні виплати.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень