Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Посли країн Євросоюзу після візиту в Маріуполь закликали ЄС бути готовим до «цілеспрямованих заходів» проти РФ

  • 29.01.2019, 18:45
  • 581

Міністри закордонних справ Чеської Республіки і Королівства Данія Томаш Петршічек та Андрес Самуельсен закликають Європейський Союз розглянути цілеспрямовані заходи проти Російської Федерації в разі відмови звільнити українських моряків.

Про це повідомляє УНІАН.

Як сказано у спільній заяві глав МЗС Чехії і Данії, розміщеній на сайті чеського МЗС, візит Петршічека і Самуельсена до прифронтового міста Маріуполя надсилає сигнал рішучої підтримки України Чехією і Данією.

Зокрема, цей візит надає можливість отримати безпосереднє уявлення про людські й економічні труднощі, спричинених збройним конфліктом за участі підтримуваних Росією збройних формувань на сході Україні.

«Труднощі, які лише посилилися у Маріуполі і навколишніх районах внаслідок нещодавніх дій Росії в Керченській протоці та Азовському морі. Данія і Чехія рішуче засуджують російські дії і закликають Росію негайно звільнити 24 незаконно затриманих членів екіпажів українських суден, захоплених 25 листопада 2018 року. Якщо члени екіпажів не будуть звільнені, ЄС має бути готовим розглянути нові, цілеспрямовані заходи проти Росії. Росія має забезпечити безперешкодне вільне проходження через Керченську протоку в Азовське море і з нього, і повинна припинити свої переслідування суден на шляху до українських портів», — наголошується у заяві.

Схожі новини