Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ті самі яйця, лише в профіль»: Клімкін прокоментував «новий план» спецпредставника ОБСЄ Сайдіка щодо врегулювання ситуації на Донбасі

  • 29.01.2019, 15:28
  • 571

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що план спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка щодо врегулювання ситуації на Донбасі не містить принципово нових пропозицій і потребує подальшої доробки.

Про це повідомляє Інтефакс — Україна.

«Жодного принципово нового плану немає. Пан М. Сайдік представив наприкінці минулого року своє бачення. Це пропозиції, над якими ще потрібно працювати», — сказав П. Клімкін журналістам під час візиту до Донецької області у вівторок.

Він розповів, що в цих пропозиціях новим є констатація необхідності введення на Донбас міжнародного компонента, про що раніше вже говорила українська сторона.

«За формою, лише за формою, там є певний прогрес, оскільки дуже важливо, що хоча б пан М. Сайдік і його колеги зрозуміли, що потрібен міжнародний компонент — військовий і поліцейський, і міжнародна адміністрація. Це вже добре. За змістом — це поки що те саме. Як кажуть: «ті самі яйця, лише в профіль», — зазначив міністр.

П.Клімкін наголосив, що ці пропозиції М. Сайдіка — лише попереднє бачення і потребує доопрацювання.

«Ми хочемо, щоб спочатку туди (на окуповану територію Донбасу — ІФ) зайшов міжнародний компонент і підготував окупований Донбас до нормальних, вільних і чесних виборів. У цьому полягає логіка наших пропозицій. Якщо ви почитаєте цей план, то там про це не йдеться», — резюмував глава МЗС.

Схожі новини