Передплата 2024 «Добра кухня»

Українського політв’язня Панова після тривалого етапування доправили до Омська

  • 29.01.2019, 16:28
  • 459

Засудженого у Росії у «справі українських диверсантів» Євгена Панова після чотиримісячного етапу доправили до Омськ.

Про це 29 січня у Facebook повідомила його мати Віра Котелянець з посиланням на українського консула в Новосибірську.

«29.01 за повідомленням українського консула в Новосибірську, Женю етапом привезли до Омська. На етапі був майже 4 місяці. Це таке росіянське катування українця Євгена Панова. Майже 4 тис. км від дому. Це ізоляція від усього», — написала матір Панова.

Брат політв'язня Ігор своєю чергою повідомив Кримській правозахисній групі, що українець перебуває в СІЗО Омська. В найближчі два тижні стане відомо, до якої саме колонію його збираються помістити, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Одним з організаторів терактів назвали Євгена Панова. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Згодом обвинувачені російською владою в «підготовці терактів» в Криму Євген Панов і Андрій Захтей відмовилися від свідчень, які вони дали одразу після затримання в серпні 2016 року. Панов також розповів про страшні тортури, які щодо нього застосовували співробітники ФСБ: лупцювали залізною трубою, підвішували і били струмом.

Через два роки, 13 липня 2018 року Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму. Політв’язень своєї провини не визнав.

Схожі новини