Передплата 2024 «Добрий господар»

Данія закликала Євросоюз запровадити санкції проти Росії через захоплення українських моряків

  • 29.01.2019, 13:51
  • 425

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен закликав Євросоюз запровадити санкції проти Росії через протистояння в Азовському морі й незаконне утримання українських моряків.

Про це йдеться в заяві міністра, опублікованій на сайті МЗС Данії, повідомляє «112 Україна».

«Я думаю, що ЄС повинен реагувати на агресивну поведінку Росії. Якщо Росія не хоче звільняти моряків, я візьму на себе ініціативу щодо введення нових санкцій ЄС», — заявив Самуельсен.

Зазначається, що міністр наполягатиме на посиленій реакції ЄС у відповідь на обстріл і захоплення Росією українських суден та моряків біля Керченської протоки.

До слова, у вівторок, 29 січня, відбудеться спільна робоча поїздка міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна, Чехії Томаша Петршічека і Королівства Данія Андерса Самуельсена до Маріуполя. Програма поїздки передбачає відвідання КПВВ «Гнутове» й огляд акваторії Маріупольського морського порту. Також група посадових осіб Європейського Союзу має намір відвідати райони України, прилеглі до Азовського моря.

У четвер, 31 січня, Андерс Самуельсен зустрінеться зі своїми колегами з ЄС на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Бухаресті, де буде обговорено українське питання.

Окрім того, Україна офіційно включена до порядку денного майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 18 лютого за ініціативи Данії. Тут глава МЗС Данії порушить питання про запровадження санкцій, якщо РФ не звільнить українських моряків.

Цього тижня ЄС випустить офіційну дипломатичну ноту протесту у зв'язку з тим, що Росія продовжує тримати 24 українських моряків.

Схожі новини