Передплата 2024 ВЗ

Кримський суд відмовився скоротити термін політв’язню Балуху

  • 28.01.2019, 18:44
  • 382

«Верховний суд» окупованого Криму під час засідання, яке відбулось сьогодні, 28 січня, відмовив у перерахунку терміну ув’язнення політв’язня Володимира Балуха, про що клопотав захист.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група .

«Верховний суд» Криму відмовив захисту Володимира Балуха в перерахунку терміну його покарання … На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, і тому загальний строк покарання Балух за обома незаконнимм вироками має бути меншим", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що судових засідань сьогодні було два, оскільки щодо Балуха винесено два вироки. Клопотання розглядали «судді» Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

Як повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, що Володимир Балух не збирається просити окупантів про помилування, передають «Крим.Реаліі».

«Балух усвідомлює, що жодного правосуддя в Росії немає — і рішення про відмову у звільненні його не здивувало», — зазначив він.

«Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений повинен визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і „дали умовно“, він не буде. Свій термін він буде досиджувати», — заявив Чийгоз .

Нагадаємо, «Верховний суд» Криму в жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху та скоротив термін вироку на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 18 жовтня українець був доставлений в Керченську виправну колонію № 2.

Політв'язень Володимир Балух під час подій на Майдані в Києві на своєму будинку в кримському селі розмістив прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 в будинку українця почали проводити незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку і вилучали державний прапор України. Далі Володимира переслідували в рамках сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.