Передплата 2024 «Добра кухня»

Комітет виборців України назвав головні загрози втручання Росії

  • 28.01.2019, 12:31
  • 804

Головними загрозами з боку Росії на президентських виборах є інформаційний вплив, кіберпровокації, фінансова підтримка і технології силового характеру.

Про це повідомив голова КВУ Олексій Кошель.

Найбільше це проявляється в питаннях поширення російського аналогового телебачення в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Окрім того, значний відсоток громадян України має доступ до російського телепродукту через супутникове мовлення, зазначив він під час міжнародного круглого столу «Шотландсько-український круглий стіл з питань виборів і протидії російській дезінформації».

«Зараз російська пропагандистська машина намагається максимально використовувати таку залежність та значно нарощує відсоток тематики, пов’язаної з українськими виборами. Цілком реальною є технологія інформаційних провокацій — створення фейкових сторінок обласних та районних організацій політичних партій та кандидатів для поширення недостовірної інформації в переддень виборів», — зазначив Кошель.

Він також повідомив, що під час загальнонаціональних кампаній традиційно понад 50% коштів, які витрачають політики, є тіньовими фінансовими ресурсами. Через це зростає ризик ймовірної фінансової підтримки українських кандидатів з боку громадян та компаній, пов’язаних з РФ.

Схожі новини