Передплата 2024 «Добрий господар»

«Шатдаун» у США- втрати економіки становлять 6 млрд. доларів

  • 27.01.2019, 08:33
  • 467

Економіка Сполучених Штатів Америки через припинення роботи урядових установ («шатдаун») втратила щонайменше 6 мільярдів доларів.

Про це свідчать дані компанії S&P Global Ratings, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

«Хоча цей „шатдаун“ закінчився нетривалою угодою на Капітолійському пагорбі, швидше за все, він позначиться на впевненості бізнесу і настроях на фінансових ринках», — йдеться в повідомленні S&P"

Робота уряду США і низки бюджетних установ була припинена з 22 грудня 2018 року через розбіжності між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом і демократами про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Цей «шатдаун», який тривав 35 днів, став рекордним у історії країни.

На початку січня в Раді економічних консультацій Білого дому прогнозували, що через «шатдаун» у першому кварталі 2019 року американський ВВП може знизитися на 0,1%.

Президент США Дональд Трамп підписав прийнятий Конгресом тимчасовий бюджет низки відомств до 15 лютого.

Напередодні Сенат США одноголосно підтримав законопроект, який покликаний зупинити «шатдаун» на 35 днів.

За кілька годин до голосування в Сенаті президент США Дональд Трамп заявив, що домовився із Конгресом про тимчасове призупинення «шатдауну».

За його словам, угода передбачає фінансування роботи уряду та деяких федеральних установ на три тижні — до 15 лютого. До цього часу двопартійна комісія працюватиме над пакетом законів щодо забезпечення безпеки на кордоні.

Трамп також заявив, що має «дуже потужну альтернативу», але сказав, що «не збирається її використовувати». Вочевидь, він має на увазі його погрози оголосити надзвичайний стан в країні.

Раніше цього тижня Сенат США провалив дві пропозиції щодо завершення «шатдауну».

У США через «шатдаун» почались затримки рейсів: не працюють диспетчери.

Схожі новини