Передплата 2024 ВЗ

Напад на журналістів у Києві: сімом затриманим оголошено підозри

  • 26.01.2019, 17:56
  • 415

Прокуратура Києва оголосила підозри сімом зловмисникам, які підозрюються у нападі на знімальну групу проекту «Стоп корупції» у Києві.

Про це повідомляє Громадське

За даними прокуратури, група зловмисників напала на знімальну групу проекту «Стоп корупції», які здійснювали «громадський контроль за незаконним видобутком піску з річки Дніпро».

Нападники силоміць витягнули потерпілих з автомобіля, повалили на землю, та, застосовуючи сльозогінний газ, зброю та фізичну силу, викрали у них особисті речі, техніку та гроші. Після цього нападники розтрощили авто журналістів та втекли з місця злочину.

Прокуратура спільно з поліцією встановила порушників та затримала їх.

Наразі сімом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 К К України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

До Голосіївського районного суду Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене чоловікам загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Відомо що, увечері 24 січня в Голосіївському районі Києва невідомі побили працівників знімальної групи проекту «Стоп корупції». Журналісти разом з двома правозахисниками прибули на точку, де крадуть пісок. Там їх зустріли озброєні молодики та напали на них. Двох журналістів побили та розпилили газ в обличчя, а також розбили автівку знімальної групи.

Згодом поліція Києва повідомила про затримання 9-х людей за підозрою у нападі на знімальну групу.

Схожі новини