Передплата 2024 ВЗ

Туристів накрила снігова лавина у Карпатах, є загиблий

  • 26.01.2019, 14:14
  • 628

У Карпатах у Закарпатській області снігова лавина накрила групу туристів, один турист загинув.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає УНН.

«Учора під вечір у Рахіському районі Закарпатської області троє 28-річних киян потрапили під снігову лавину біля гори Стіг. Двом чоловікам вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув», — повідомив Москаль у Facebook.

З його слів, перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут.

«Їм відповіли дослівно так: „Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!“. Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка накрила їх повністю», — додав він.

За словами Москаля, один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг відкопати свого товариша. «Після чого обидва відкопали третього. На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув», — вказав він.

«Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша», — заявив Москаль.

Нагадаємо, у Карпатах попереджали про можливе сходження лавин.

Схожі новини