Передплата 2024 «Добра кухня»

Отримувачів субсидій будуть контролювати, як вони витрачають кошти, призначені для сплати комунальних послуг

  • 26.01.2019, 12:26
  • 546

Уряд зараз займається створенням механізму контролю використання монетизованих субсидій.

В уряді працюють над створенням механізму для протидії некоректного використання «живих грошей», які отримуватимуть українці для оплати комунальних послуг, інформує Ukr.Media.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, йдеться в повідомленні його прес-служби у Facebook.

«Людина зобов'язана використовувати ці кошти, перш за все, для сплати за надані послуги, а вже економію коштів вона може використовувати на власні потреби», — пояснив він.

Розенко підкреслив, що субсидія є цільовою допомогою держави і спрямована конкретно на оплату житлово-комунальних послуг.

Разом з тим, віце-прем'єр-міністр позитивно оцінює усвідомленість отримувачів субсидій в Україні.

«Я переконаний, що 95% споживачів — це свідомі споживачі, які прекрасно розуміють, що ці кошти треба спрямовувати на оплату за житлово-комунальні послуги. Але будуть і ті люди, які будуть намагатися некоректно їх використовувати.

Безумовно, ми зараз відпрацьовуємо і механізми, яким чином убезпечити себе від цього. Але люди самі зацікавлені в тому, щоб ці кошти отримувати постійно, а для цього потрібно платити за житлово-комунальні послуги", — резюмував він.

Також він нагадав, що за умови нормальної роботи готівкової форми видачі субсидій виграють усі.

«І споживачі послуг отримають живі гроші на руки, і надавачі цих послуг отримають живі гроші», — вважає Розенко.

Як ми писали раніше, в Україні і надалі будуть працювати паралельно дві моделі субсидій — безготівкова і готівкова.

На раді Президента України за участю представників громадськості прийнято рішення про надання допомоги від держави громадянам, яким субсидії були призначені в жовтні 2018 року, у готівковій формі з кінця березня.

Міністерство соцполітики після закінчення опалювального сезону перевірить обидва варіанти надання субсидій, після чого здійснить ревізію ефективності обох варіантів. Тільки після цього буде прийнято рішення про те, яку з них варто залишити.

Схожі новини