Передплата 2024 «Добра кухня»

Захопленому українському моряку Сороці можуть ампутувати частину кінцівки

  • 25.01.2019, 17:59
  • 493

За словами Віктора Сороки, батька пораненого моряка Василя Сороки, його сину можуть ампутувати частину кінцівки у разі ненадання кваліфікованої медичної допомоги.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров’я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла та посиніла рука і якщо йому не надати невідкладну медичну допомогу, частину кінцівки доведеться ампутувати. Була стурбована цією інформацією, тому одразу зв’язалася телефоном з в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун. Висловила прохання втрутитись у ситуацію та знайти лікаря у Москві, який зможе потрапити до СІЗО „Матроська тиша“, відвідати там Василя Сороку та надати висновки щодо термінової та вкрай необхідної медичної допомоги», — написала Денісова.

Вона зазначила, що також зателефонувала до Радника Президента Р Ф, Голови Ради при Президентові Р Ф з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова і повідомила про тяжкий стан здоров’я пораненого моряка.

«Вже відправила офіційне звернення до Михайла Федотова з вимогою забезпечити надання належної медичної допомоги та посприяти у проведенні обстеження фахівцями», — додала Денісова.

Нагадаємо, під час конференції у Страсбурзі батько військовополоненого моряка Василя Сороки Віктор Сорока сказав, що у військовополоненого Андрія Артеменка від травми, яку він отримав під час захоплення корабля в Керченській протоці, пошкоджено зір. Ще у двох хлопців осколкові поранення.

Схожі новини