Передплата 2024 ВЗ

«Євробляхерам» нагадали про серйозні штрафи вже з травня

  • 25.01.2019, 16:32
  • 427

З кінця травня 2019 року штрафні санкції, які будуть застосовуватися до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тисяч гривень. В окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області.

«Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто», — відзначили в прес-службі.

При цьому у відомстві нагадали, що набули чинності закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині оподаткування і розмитнення авто на єврономерах.

Однією з норм передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто у період з 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року і порушили норми митного законодавства України, проте звернулися в митницю для їх легалізації у термін до кінця травня 2019 року.

Митниця звернулася до всіх власників авто з іноземної або тимчасовою реєстрацією з проханням вчасно пройти процедуру оформлення транспортного засобу.

Схожі новини