Передплата 2024 ВЗ

До Сенату США надійшов проект резолюції на посилення підтримки України

  • 25.01.2019, 08:40
  • 787

До верхньої палати американського Конгресу внесено проект резолюції, який закликає до посилення оборонної допомоги Україні та підтримує скасування газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу посольства України у Сполучених Штатах.

У документі, внесеному до порядку денного Конгресу поточного скликання групою у складі майже семи десятків сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, законодавці наполегливо закликають президента США Дональда Трампа скористатися положеннями закону про «Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони» для посилення потенціалу Збройних сил України.

Окрім цього, пропонується надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову безпекову підтримку нашій державі, особливо з метою зміцнення морських спроможностей України попереджувати та відбивати подальшу російську агресію. Сенат закликає Трампа невідкладно провести спільну з американськими союзниками операцію для забезпечення свободи навігації у Чорному морі. Головною метою є демонстрація підтримки міжнародно визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей та принципу безпечного проходження суднами Керченською протокою і Азовським морем.

Сенатори звертаються до НАТО із закликом посилити присутність та спроможності Альянсу у Чорному морі, у тому числі щодо моніторингу ситуації на морі та берегової оборони.

Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у заходженні в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки. У документі наголошується на тому, що санкції проти РФ залишатимуться чинними та посилюватимуться, доки російська поведінка належним чином не зміниться.

Також сенатори вітають і підтримують резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 р., яка засуджує російську агресію у Керченській протоці та закликає до скасування «Північного потоку — 2» через його загрозу енергетичній безпеці Європи.

Схожі новини