Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція затримала екс-прем'єра Шотландії та ведучого Russia Today за підозрою у спробах зґвалтування

Салмонд перебуває під слідством після того, як дві жінки заявили про сексуальне домагання з боку політика декілька років тому

Поліція затримала колишнього прем'єр-міністра (першого міністра — ред.) Шотландії та ведучого російського пропагандистського телеканалу Russia Today Алекса Салмонда за підозрою у сексуальних насильствах та спробах зґвалтування, — повідомляє «Громадське»

Салмонд перебуває під слідством після того, як дві жінки заявили про сексуальне домагання з боку політика декілька років тому.

«Ми можемо підтвердити, що 64-річний чоловік арештований, доповідь направлена в прокуратуру», — заявили в шотландській поліції, передає The Independent.

Пізніше Салмонда доправили до суду, де йому пред’явили обвинувачення: у двох спробах зґвалтування, 9 епізодах сексуального насильства, двох нападах непристойного характеру та порушенні громадського порядку.

Сам Салмонд не визнає своєї провини за жодним епізодом. Після засідання суду політика відпустили під заставу.

На затримання Салмонда відреагувала головредка російського пропагандистського телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян. Екс-прем'єр є ведучим політичного шоу в англомовній версії каналу.

Упродовж 20 років Салмонд очолював Шотландську національну партію, яка виступає за вихід країни зі складу Великої Британії. Він був прем'єром Шотландії під час референдуму щодо незалежності країни, після перемоги прихильників Великої Британії Салмонд пішов з посади прем'єра та глави Шотландської національної партії.

Схожі новини