Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко у Давосі вперше зустрівся з «бразильським Трампом» та запросив його до України

  • 24.01.2019, 16:29
  • 712

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з новим Президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаіром Болсонаро та запросив його до України.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

Було наголошено на важливості відновлення повномасштабного двостороннього співробітництва за усіма напрямками, що становлять взаємний інтерес.

Сторони обговорили перспективи активізації торговельно-економічної співпраці, у першу чергу у військово-технічній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та інших сферах. Було також домовлено про проведення найближчим часом чергового засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Підтверджена зацікавленість у перезапуску низки промислових, енергетичних, інфраструктурних та інших проектів, що були призупинені за попередньої адміністрації Бразилії.

Сторони висловилися за необхідність підвищення рівня координації між двома країнами в рамках міжнародних організацій, передусім ООН.

Президент Бразилії виступив на підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Петро Порошенко та Жаір Болсонаро відзначили важливість внеску української громади Бразилії у розвиток відносин дружби та стратегічного партнерства між Україною та Бразилією.

Президент запросив відвідати Україну з візитом нового Президента Бразилії.

Схожі новини