Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новинки парфумерії 2019: ключові тренди та модні аромати

  • 24.01.2019, 14:47
  • 1 286

За всю багатовікову історію свого існування парфумерія виконувала різні ролі — маскувала неприємні запахи, використовувалася у якості лікувального засобу, була обов’язковим елементом магічних ритуалів, підкреслювала особливий соціальний статус свого володаря, зваблювала.

Сьогодні аромати покликані викликати певні емоції, створити потрібний настрій, отримати прилив енергії, набути впевненості в собі та відчути душевну рівновагу.

Класичні парфумерні форми

Ми звикли до того, що кожен рік мода підносить нові сюрпризи — міняються принти і фасони одягу, кольори та форми зачісок. Для когось стане новиною те, що парфумерні тренди кожного року також змінюються, але формуються вони не на основі розрекламованих композицій певних брендів. Моду на аромати можна порівняти з популярними напрямками в сучасній музиці. На вершині музичного олімпу в 2018 році були африканські та латиноамериканські ритми, але це не заважало меломанам слухати джаз, хіп-хоп або рок. Так і з парфумерією є класичні, традиційні форми, звучання яких може змінюватися:

  • Одеколон. Прийнято вважати чоловічим засобом, але в останні роки пропонуються оригінальні універсальні варіанти. Особливий інтерес такі композиції представляють для закоханих, адже таким способом вони підкреслюють особливе єднання, взаємність почуттів.
  • Туалетна вода. Найпопулярніший і бажаний сьогодні варіант, тому часто зустрічаються підробки, які можуть не тільки викликати алергію, головний біль, але і роздратування, розчарування. Придбати оригінальну парфумерію можна в інтернет-магазині Мakeup https://makeup.com.ua/categorys/3/. Стійкість запропонованих варіантів становить не менше 2−4 годин.
  • Парфумерна вода і духи. Містять близько 20% ароматизованих речовин і створюють стійкий виражений аромат, який доречний для святкових та вечірніх образів. Може триматися на шкірі до 8 годин.

Трендові композиції ароматів у 2019 році

Мода на парфумерію досить консервативна, тому не варто чекати від неї радикальних змін. У 2019 жінкам пропонується широкий спектр ароматів — від екстравагантної свіжості до спокусливої карамелі:

  • Квіткові акорди представлені туберозой, фрезією, жасмином, конвалією.
  • Для гурманів підготовлені композиції з яскраво вираженим звучанням кави, какао, кориці.
  • У сімействі цитрусових лідерство захопив грейпфрут, але за ним впевнено йдуть мандарин, лайм, лимон.

Чоловіки не бажають змінювати своїм уподобанням навіть при виборі ароматів, тому в 2019 році їм пропонуються:

  • Багатогранні композиції з деревними нотами де виражені акорди сандалу, моху і шкіри.
  • Аромат тютюну відразу ж переводить парфум в категорію супермодних.
  • Для теплої пори року актуальні морські мотиви, цитрусова або трав'яна свіжість.

Як би не змінювалися модні тренди, важливо підбирати парфум відповідно до власного смаку. Головне, щоб аромат гармоніював з вашим внутрішнім світом, дарував радість і задоволення.