Передплата 2024 «Добра кухня»

Демонтаж самобуду на Личаківський обійдеться майже у три мільйони

У четвер 24 січня, депутати Львівської міської ради виділили Інспекції держархбудконтролю 2,8 мільйона гривень — на знесення самовільно збудованої багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259.

Нагадаємо, мерія почала боротися із забудовником (ТзОВ «Лідер Моноліт») ще 2014 року. За інформацією сайту You Control, засновником цієї будівельної компанії є бізнесмен, власник «Львівського холодокомбінату» Богдан Копитко. Будівля виросла без дозвільних документів, не було навіть проекту будівництва, містобудівних умов та обмежень. 2017 року Личаківський районний суд дозволив демонтаж будівлі.

Директор юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич пояснила на сесії, що витрачені майже 3 мільйони гривень на знесення незаконної багатоповерхівки мерія планує стягнути із фірми-забудовника. Але це буде після того, як будинок зрівняють із землею. Проте чиновниця не уточнила механізму повернення бюджетних грошей.

У Ратуші кажуть, цей перший випадок у Львові, коли Інспекція держархбудконтролю перемогла в суді з позовом про знесення самочинно збудованого об’єкта.

Схожі новини