Передплата 2024 «Добра кухня»

«Релігія не забороняє»: Супрун закликала українців вакцинуватися

  • 23.01.2019, 19:18
  • 398

На всеукраїнській Раді церков представники релігійних громад заявили, що релігія не забороняє вакцинуватися.

Про це заявила очільниця МОЗ Уляна Супрун після засідання уряду, передає «Еспресо.TV».

«Коли ми зустрічалися із Радою церков, то вони нас запевнили, що жодна з релігій, яка представлена на Раді (Всеукраїнська Рада церков, — ред.), її священики чи релігійні лідери не закликають людей не вакцинуватися. Вони погоджуються, що вакцинація — важлива річ», — зазначила пані Супрун.

Вона додала, що наразі збираються юридичні документи, аби зібрати комісію, на якій розглянуть питання про необхідність оголошення епідеміологічного стану через захворюваність на кір.

Очільниця МОЗ також прокоментувала інформацію про те, що у Луцьку від занять відсторонили понад тисячу дітей без щеплення від кору:

«Діти, які не вакциновані не допускаються до шкіл, бо закон вимагає, щоб усі діти, які ходять до школи були вакциновані», — сказала Супрун.

Нагадаємо, що загалом з початку року на кір захворіло 8498 українців. З них дітей — 4961.

Кір — заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого.

Якщо ви контактували із хворим на кір, зверніться до свого лікаря — терапевта чи сімейного лікаря, щоб з’ясувати, чи маєте ви достатній захист від кору і чи треба вам зробити щеплення якнайшвидше.

Станом на 17 січня 2019 р. в Україні наявні 933 352 дози вакцин проти кору, паротиту і краснухи виробництва Бельгії та США.

Схожі новини