Передплата 2024 «Добрий господар»

США можуть вийти з «шатдауну»: з’явився відповідний законопроект

  • 23.01.2019, 17:50
  • 447

Очільники республіканців і демократів у Сенаті американського Конгресу попередньому домовилися про ймовірний вивід США з урядового «шатдауну».

Про це інформує ТСН із посиланням на The New York Times.

Нагадаємо, що «шатдаун» в Америці триває п’ятий тиждень поспіль.

Приміром, пропонує ідею президента Трампа щодо виділення $ 5,7 млрд на стіну із Мексикою і законопроект про поновлення фінансування уряду до 8 лютого розглядати окремо.

Проте існують мізерні шанси, що така ідея буде проголосована. Бо більшість республіканців підтримують думку Дональда Трампа про продовження «шатдауну» допоки не будуть виділені кошти на нову стіну з Мексикою. А демократи виступають проти.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий «шатдаун» в США. Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через «шатдаун» в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована. Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен відмовитися від стіни — чітко і просто", щоб вивести уряд з «шатдауна».

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковані. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Більша частина з них пішла на вимушений неоплачувану відпустку.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Схожі новини