Передплата 2024 ВЗ

Невакцинованих від кору учнів не пустили у луцькі школи

А ще медики лякають, що на Волинь суне дифтерія!

У Луцьку на тиждень продовжили зимові канікули в школах. І причина — не лише у загостренні простудних захворювань та підвищенні кількості хворих на ГРВІ та грип м в обласному центрі Волині діти масово хворіють на кір. Тож карантин скінчився, а навчання у школах відновили не усі: 1098 учнів таки відсторонили через відсутність щеплення проти кору!

У Луцьку найвищий рівень захворюваності на кір та найнижчий рівень вакцинації в області. Невакцинованим дітям з пізньої осені медсестри навчальних закладів роздавали направлення. Та чимало батьків вперто їх ігнорували. І мова не про тих, в кого хворі чада й кому через медичні протипокази не можна вводити вакцину, а про впертюхів (вибачте, інакше й не назвеш), які твердо переконані, що їхній дитині такий захист не потрібен. Та як показує досвід, саме через таких і поширюється зараза. Вона мутує й уражає навіть щеплених. Вона забирає життя!

Із госпіталізованих з діагнозом кір у Луцьку 83% - не вакциновані. Такі цифри назвали у прес-службі Волинської ОДА. Чи треба ще щось пояснювати? З початку року маємо нову сотню хворих лише в обласному центрі, по Волині вже близько трьохсот…

— Лише вакцинація та ревакцинація є надійним способом запобігання спалаху кору. Тому відсторонення дітей від навчання є необхідним кроком, адже кір швидко передається повітряно-крапельним шляхом, і заразитися дуже легко, — прокоментувала ситуацію головний лікар КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Тим часом начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк повідомив про нову небезпеку, яка може загрожувати області. «Найближчим часом прогнозується поширення дифтерії, від ускладнень якої рівень смертності сягає 50%, а рівень інвалідизації — до 40%», — поінформував він.

м. Луцьк

Схожі новини