Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Демократи заборонили Трампу виводити США з НАТО

  • 23.01.2019, 10:11
  • 429

Як застереження президенту Дональду Трампу від спроби вивести США з військового альянсу НАТО, Палата представників Сенату схвалила законопроект, спрямований на запобігання такому кроку.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на Reuters.

Палата представників Конгресу США під керівництвом Демократичної партії схвалила цю проект двопартійним голосуванням: 357 — за, 22 — проти. При цьому проти голосували тільки республіканці. Тепер документ буде направлений в Сенат, де більшість вже у республіканців.

На прес-конференції перед голосуванням законодавці-демократи заявили, що вони стурбовані повідомленнями про низьку повагу президента до НАТО, 70-річного військового альянсу, який об'єднує Сполучені Штати і Канаду з союзниками в Європі.

Минулого тижня газета «The New York Times» заявила, що кілька разів протягом 2018 року Трамп в приватному порядку говорив своїм радникам, що хоче вийти з НАТО.

Публічно Трамп неодноразово дорікав союзникам по НАТО, що вони витрачають занадто мало на оборону.

«Цей законопроект … дає зрозуміти, що Конгрес США як і раніше вірить (в) місію НАТО і попередить будь-які недалекоглядні зусилля з підриву НАТО або одностороннього виведення нашої країни», — заявив лідер більшості в Палаті представників демократ Стені Хойер.

«У якомусь сенсі це безумство, що ми повинні це робити», — додав представник Демократичної партії Том Маліновскі.

«Я серйозно ставлюся до президента Сполучених Штатів. Він не приховував своєї зневаги до альянсу НАТО і свою готовність розглянути питання про вихід з нього … Конгрес тепер є єдиним стримуючим інструментом, який ми маємо», — сказав Маліновські.

Схожі новини