Передплата 2024 «Добрий господар»

І на закінчення свят — «Різдвяна феєрія» Гурту Олега Кульчицького

У Львівській опері з аншлагом пройшли два концерти відомого колективу.

Важко уявити Новорічно-Різдвяні свята без концертів Гурту Олега Кульчицького у Львові. У якому би концертному залі не виступав цей знаменитий колектив, його концерти завжди проходять з аншлагами, а квитки розкуповують ще задовго до виступів. Бо вміють музиканти не лише показати майстерність гри і співу, а й зібрати велику українську родину під одним дахом. А «родини» на цьогорічні два концерти під склепінням знаменитої Львівської опери зібралося стільки, що у залі не залишилося жодного вільного місця.

Концерти, якими цього року вітав зі святами Гурт Олега Кульчицького, що працює в стилі класік етнофольк-модерн, були особливими. На сцені Опери, окрім музикантів гурту, виступав з колядками, з новими піснями новий соліст — лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фіналіст шоу «Х-фактор» Дмитро Хвостенко. Здивував молодий співак не лише гарним вокалом, а й талантом танцюриста, продемонструвавши кілька «па» з козацького гопака.

За 31 рік існування Гурт Олега Кульчицького співав лише українською. На запитання журналіста «ВЗ», чи доводилося за совєтів у примусовому порядку виконати бодай одну російську пісню, маестро відповів: «Та яка російська пісня? У нас навіть так питання не стояло: заспівати російську пісню. Це навіть не обговорювалося. Ми співали різними мовами, тільки не російською».

Як і щороку, народний артист України Олег Кульчицький зі своїм гуртом представив зовсім нову програму. Скільки то треба вкласти праці, аби щоразу дивувати вибагливу публіку якимись «родзинками». Тільки подумати: за час свого існування Гурт Олега Кульчицького тільки у Львові презентував понад 700 сольних концертів! Цього року взяти участь у «Різдвяній феєрії» з-за океану прилетів один з перших учасників гурту — Степан Бень.

Після кожної колядки чи пісні, написаної маестро Кульчицьким, на сцену виходили з квітами вдячні шанувальники. А наприкінці засновника і незмінного керівника гурту нагородили медаллю «За вірність національній ідеї».

Схожі новини