Передплата 2024 «Добра кухня»

У Китаї підтвердили народження генетично модифікованих дітей

  • 22.01.2019, 15:57
  • 659

Влада Китаю заявила, що слова вченого Хе Цзянькуя правдиві, він справді створив дітей зі зміненою ДНК.

У Китаї офіційно підтвердили інформацію про народження дітей зі зміненою ДНК, експерименти проводив вчений Хе Цзянькуй, повідомляє Кореспондент з посиланням на South China Morning Post.

Правоохоронні органи продовжують вивчати його роботи. Встановлено, що вчений справді створив генетично модифікованих дітей, порушивши китайське законодавство.

«Вченим була організована проектна група, що охоплює іноземний персонал. Вони навмисно уникали перевірок і використовували небезпечну технологію для виконання редагування генів ембріонів людини для відтворення, що офіційно заборонено законом», — розповіли слідчі.

В результаті експериментів одна мати народила близнюків, яких назвали Лулу і Нана, а ще одна жінка досі вагітна і носить плід із відредагованою ДНК.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року китайський вчений Хе Цзянькуй оголосив про народження дітей, яким він змінив ДНК. Генетик редагував ембріони для семи пар, але тільки один випадок завершився вагітністю та пологами. Зі слів Цзянькуя, він"програмував" ембріони як стійкі до ВІЛ.

Такі експерименти заборонено в більшості країн, тому що вони вважаються неетичними і небезпечними та можуть призвести до серйозних наслідків.

Схожі новини