Передплата 2024 ВЗ

У Німеччині розчаровані діями Мей щодо Brexit: Усе пропало

  • 22.01.2019, 13:29
  • 637

Не запропонувавши конкретних дій, британський прем’єр опинилася у безвиході, вважають в Німеччині.

Про це повідомляє Кореспондент

Виступ прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей в парламенті свідчить про її безвихідь із Brexit. Про це у вівторок, 22 січня, заявила міністр юстиції та захисту прав споживачів Німеччини Катаріна Барлей в ефірі радіостанції Deutschlandfunk.

«Я розчарована. Я бачу, що вона в дуже важкому становищі. Але, якщо оголошується про „план Б“, він повинен бути здійснений. А те, що вона представила, — це фактично абсолютно безвихідне становище», — вважає Барлей.

«Вона тягне час, а це гра з вогнем», — додала міністр.

На думку Барлей, глава британського кабміну вже втратила шанс отримати схвалення угоди з Брюсселем в парламенті. «Вона сконцентрувалася на малому і не врахувала інтереси окремих груп, як, наприклад, профспілок. Якщо вона продовжить діяти в такому дусі, то все пропало. А саме так це зараз і виглядає», — зауважила Барлей.

Як повідомлялося, напередодні Мей не представила в парламенті альтернативний план Brexit. Тепер депутати отримають можливість вносити пропозиції в цей план, який не містить жодних предметних пропозицій по суті. Обговорення цього документа має тривати до 29 січня, тоді він буде винесений на голосування. Сам Brexit повинен відбутися через два місяці — 29 березня.

Схожі новини