Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Давайте не розганяти зраду» — Береза

  • 22.01.2019, 11:55
  • 730

Українців не викидали з регламентного комітету ПАРЄ, який працює над скасуванням санкцій проти Росії, просто зараз триває перепідтвердження членів комітету.

Про це у ефірі «Прямого» заявив представник української делегації в ПАРЄ Борислав Береза, коментуючи зменшення квоти українського представництва в комітетах Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Країна, яка знаходиться під моніторингом (Україна є такою), не може надавати більше двох членів в моніторинговий комітет. Але так сталося, що від різних груп були надіслані кандидатури українців, тому що вони фахові спеціалісти. У ЗМІ з'явилися заголовки, що українців викинули з комітету, який займається санкціями щодо Росії. Не викинули, а зараз триває перепідтвердження членів комітету. Українці будуть у комітеті щодо санкцій. Давайте не розганяти зраду», — заявив Береза.

Вчора, 21 січня, Бюро ПАРЄ змінило правила формування комітетів, унаслідок чого українська делегація позбулася місць у регламентному комітеті та в комітеті з питань виборів суддів.

На думку народного депутата Олексія Гончаренка, зменшення квоти українського представництва в комітетах ПАРЄ — це помста проросійського лобі.