Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві до Дня Соборності утворили «живий ланцюг»

  • 22.01.2019, 11:15
  • 631

У Києві на мосту Патона відбулась щорічна акція «живий ланцюг Соборності» з нагоди 100-ї річниці підписання акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну.

Про це повідомляє Громадське.

Декілька сотень людей із українськими прапорами пройшли колонами на зустріч з двох сторін Дніпра, символічно з'єднавши правий та лівий береги Києва.

«День соборності — уже визначне свято. Це єдність, єдність України, єдність людей. Для мене це дуже велике свято, для мене це єдність сердець, єдність думок і спільність нашого народу. І мені хотілось щоб це відчував кожен українець, тому що це сила нашої нації», — зазначила учасниця акції.

«Ми прийшли сполучити цими прапорами для єдності двох частин України. Так як у нас річка розділяє, ми прийшли щоб образно об’єднати ці частини. Для нас це велике значення», — додав ще один учасник акції.

Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, яка відбувається з 2008 року. Вона присвячена Дню Соборності України. Цьогоріч відзначають 100 річницю підписання Акту злуки — документу про об'єднання УНР та ЗУНР.

20 січня на Карловому мості Праги українська громада розгорнула українські прапори до Дня Собороності України.

Схожі новини