Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Злісних неплатників аліментів примусово влаштують на роботу: глава Мін’юсту повідомив деталі

  • 21.01.2019, 18:32
  • 544

Міністерство юстиції України заявило про старт наступного етапу кампанії стягнення заборгованості за аліментами, зокрема злісним неплатникам аліментів пропонуватимуть роботу.

Про це в понеділок, 21 січня, заявив глава Мін'юсту Павло Петренко на прес-конференції в Києві повідомляє Segodnya.ua

«Ми (Мін'юст, Держслужба зайнятості та Держслужба з питань праці. — Ред.) будемо обмінюватися інформацією з приводу вакансій по всій країні і фактично пропонувати аліментникам роботу — спочатку в добровільному порядку, а якщо не вийде так, то через інструмент суспільно-корисних робіт», — сказав міністр після підписання відповідного меморандуму.

При цьому він зазначив, що розраховує на сумлінність «певної частини боржників».

Петренко також нагадав, що в 2018 році Мін'юст почав кампанію повернення аліментів злісними неплатниками, запровадивши такі обмеження, як заборона виїзду за кордон і використання транспортного засобу.

«Результат — майже 4 млрд 600 млн грн було стягнуто на користь 550 тисяч українських дітей», — заявив він.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Держслужба зайнятості анонсувала, що боржників з аліментів будуть працевлаштовувати для стягнення боргів. За даними відомства, вже відкрито понад 100 тисяч виконавчих проваджень з аліментів, виплата яких не здійснюється через відсутність у боржника постійної роботи або майна.

За даними Мін'юсту, з січня по листопад минулого року включно на користь дітей стягнули 4,1 млрд грн аліментів, тоді як за аналогічний період 2017 го — 2,1 млрд грн

Схожі новини