Передплата 2024 «Добра кухня»

Вбивство Гандзюк: СБУ оголосила в розшук ймовірного організатора злочину

  • 21.01.2019, 13:58
  • 573

Служба безпеки України оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка).

Інформацію про розшук опублікували на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі осіб, які переховуються від органів досудового розслідування, повідомляє «24 канал».

Зазначається, що Левін зник від правоохоронців 19 серпня 2018 року.

На затримання підозрюваного в організації вбивства Гандзюк є відповідний дозвіл суду.

Про Левіна відомо, що раніше він вже був засудженим разом із батьком: останній отримав довічний термін ув’язнення, а сам Левін — 15 років. Суд обох визнав винними в організації убивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області (доведено вбивства 15 людей). При цьому Левін-молодший достроково вийшов із в’язниці за «законом Савченко».

Нагадаємо, 3 грудня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що слідство встановило усіх замовників і організаторів вбивства Гандзюк. За його словами, мотив цього злочину — активність Гандзюк проти однієї із великих корупційних схем місцевої влади.

4 грудня 2018 року Луценко повідомив, що правоохоронці заочно оголосили Левіну про підозру у причетності до вбивства Гандзюк. За даними слідства, Левін був важливим елементом підготовки та організації нападу на активістку. Ймовірно, Левін зараз переховується на одному з Карибських островів.

Схожі новини