Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Монетизація субсидій: За нецільове використання коштів штрафуватимуть

  • 20.01.2019, 14:37
  • 505

Кабмін планує карати одержувачів субсидій, які будуть не за призначенням використовувати отримані кошти.

Про це повідомив віце-прем'єр Павло Розенко, передає «Сегодня».

Як відомо, виплата субсидій у готівковій грошовій формі в Україні почнеться з березня 2019 року. Не тільки заощаджену, а всю суму субсидії людям видаватимуть відразу на руки. Чиновник визнає: підхід ризикований, оскільки люди можуть гроші «проїсти».

«Ми припускаємо систему впливу на тих людей, які не платитимуть за субсидію цими грошима», — сказав Розенко.

Протягом найближчого місяця уряд повинен підготувати відповідну постанову, в якій чітко буде виписана процедура впливу.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року в Україні почав діяти перший з трьох етапів монетизації субсидій — він стосується тих, хто вперше оформляє держдопомогу з оплати «комуналки». На кожного одержувача субсидій після обробки заяви на монетизацію буде автоматично відкритий персональний аккаунт в банку, на якому будуть відображатися житлові субсидії в грошовій формі.

Кошти будуть направлятися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію і воду. За результатами опалювального сезону зекономлені кошти можна буде використовувати на свій розсуд. Сума заощаджених грошей залежить виключно від сім'ї. Найбільшою вона може бути в енергоефективних будинках.

Як повідомлялося, споживання газу серед населення, яке отримує субсидії, приблизно в 1,8, а в деяких випадках в декілька разів більше, ніж у людей, які не отримують субсидії.

Схожі новини