Передплата 2024 ВЗ

Офіційний рейтинг Путіна обвалився до рівня 15-річної давності

  • 19.01.2019, 19:36
  • 403

Рейтинг довіри громадян Росії до незмінного керівника цієї країни Володимира Путіна у січні 2019-го впав до рекордних за останні 15 років 33,4.

Про це свідчать дані державного Всеросійського центру вивчення громадської думки (рос. ВЦИОМ), пише «Еспресо».

За даними соціологів, наприкінці грудня Путіну довіряли 36,5% населення, проте в новому році рейтинг впав ще більше ніж на 3%. Однак він як і раніше займає перше місце по довірі серед політиків.

Соцдослідження показало, що наприкінці грудня Путіну довіряли 36,5% населення, проте в новому році рейтинг впав ще більше ніж на 3%. Однак він як і раніше займає перше місце по довірі серед політиків.

Друге місце по довірі росіян за собою зберіг міністр оборони Сергій Шойгу, котрого називають найвірогіднішим претендентом на президентське крісло у тому випадку, якщо щось трапиться з Путіним. Однак і його рейтинг також впав з 16% в грудні до 13,7% в січні.

Також втратив довіру і займає третє місце міністр закордонних справ Сергій Лавров, його рейтинг опустився з 11,7% до 9,3%.

Водночас, опоненти Путіна, спираючись на ті дані, які є у їхньому розпорядженні, справжній рейтинг довіри росіян до чинногго президента оцінюють у натуральних числах. За словами ідеолога провальної революції «05.11.17», керівника руху «Народовладдя» (попередня назва — «Артпідготовка») В'ячеслава Мальцева, котрий нині мешкає у Франції, Путіна підтримують 8−10%.

Схожі новини