Передплата 2024 «Добрий господар»

Греція озвучила свою позицію щодо агресії Росії в Азовському морі

  • 19.01.2019, 17:48
  • 575

Греція вимагає звільнити доступ до українського морського порту Маріуполя та забезпечити безперервну його роботу. Окрім того, Афіни наполягають, що Росія повинна дотримуватися умов договору між Україною та РФ від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас, передає «24 канал».

Греція виступає за те, щоб був вільний доступ до порту, щоб його робота не переривалася. Для нормальної роботи порту потрібно, щоб ніхто не створював труднощів, ні Росія, ні хтось інший,
— наголосив він.

За словами дипломата, Грецію цікавить те, що відбувається на північному узбережжі Азовського моря, адже в районі Маріуполя проживає величезна кількість греків.

«Греція — морська держава, що має особливі зв'язки з такими містами-портами як Одеса і Маріуполь. Якщо Європу більше цікавить, що відбувається на сході України, то Грецію — на північному узбережжі Азовського моря, оскільки в районі Маріуполя проживають греки. Їх налічується близько 100 тисяч. Ми хотіли б, щоб ці люди не відчували жодних проблем у зв'язку із труднощами в роботі порту, оскільки його неповна завантаженість спричиняє соціально-економічні проблеми», — додав Пукаміссас.

Також, він підкреслив, що РФ має дотримуватися умов договору щодо використання Азовського моря.

«Наша країна хотіла б, щоб ситуація в Азовському морі й Керченській протоці відповідала статтям, прописаним у договорі 2003 року. Ми вважаємо, що Росія повинна дотримуватися умов договору 2003 року», — підсумував посол Греції.

Схожі новини