Передплата 2024 «Добрий господар»

Світовою столицею архітектури 2020 року ЮНЕСКО оголосила Ріо-де-Жанейро

  • 19.01.2019, 20:31
  • 1 123

ЮНЕСКО спільно з Міжнародним союзом архітекторів (UIA) оголосила, що Ріо-де-Жанейро (Бразилія) в 2020 році стане світовою столицею архітектури.

Про це повідомляє Кommersant із посиланням на опубліковане на сайті організації повідомлення.

Зазначається, що ініціатива вибору світової столиці архітектури підкреслює «загальне прагнення ЮНЕСКО і UIA до збереження архітектурної спадщини в міському середовищі».

«Завдяки різноманітним заходам, будучи світовою столицею архітектури Ріо-де-Жанейро продемонструє вирішальну роль архітектури і культури в рамках сталого розвитку міст», — підкреслив заступник генерального директора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне.

У повідомленні ЮНЕСКО зазначається, що, згідно з угодою про партнерство організації та спілки архітекторів, в Ріо-де-Жанейро відбудеться Світовий конгрес UIA, який проводиться раз у три роки, а також пройдуть тематичні заходи, спрямовані на підвищення безпеки і сталий розвиток міст.

«Всесвітня столиця архітектури покликана стати міжнародним майданчиком для обговорення актуальних глобальних проблем з точки зору культури, культурної спадщини, міського планування», — впевнені в ЮНЕСКО.

Схожі новини