Передплата 2024 «Добра кухня»

Жахлива трагедія в Мексиці: щонайменше 21 людина загинула під час вибуху на трубопроводі

  • 19.01.2019, 08:21
  • 739

Щонайменше 21 людина загинули і 71 постраждала під час вибуху на трубопроводі з пальним в штаті Ідальго в Мексиці.

Мексиканські ЗМІ опублікували відео перших хвилин після потужного вибуху трубопроводу. Постраждалі отримали опіки другого і третього ступеня, повідомляє газета El Universal, передає УНН.

Інцидент стався в той момент, коли на місці події зібралися не менше 350 місцевих жителів, щоб зібрати в бідони і каністри паливо на місці витоку або незаконної врізки, уточнює видання Financiero.

За інформацією місцевої влади, на місце події виїхали представники компанії Pemex і військові.

«Я перебуваю на місці події в Тлауелільпане, — йдеться у записі в Twitter губернатора регіону Омара Файяда. — До теперішнього часу повідомляється про 21 загиблого і 71 постраждалого. Я підтримую зв’язок з президентом Андресом Мануелем Лопесом Обрадором, щоб надати допомогу постраждалим сім’ям».

Справитися з вогнем до теперішнього часу не вдалося. Влада міста Мехіко направила в Ідальго чотири вертольоти з лікарями для надання допомоги постраждалим. Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор дав вказівки уряду надати необхідну допомогу постраждалим під час пожежі.

«Закликаю весь уряд надати допомогу людям на місці (події)», — написав глава держави в Twitter.

Національна комісія з надзвичайних ситуацій розпочала роботу в зв’язку з вибухом на трубопроводі. Про це повідомив в Twitter міністр громадської безпеки і захисту громадян Альфонсо Дурасо.

«У зв’язку з надзвичайною ситуацією через вибух трубопроводу в Тлауельліпане в Ідальго негайно розпочала роботу Національна комісія з надзвичайних ситуацій, щоб своєчасно надати допомогу постраждалому населенню», — вказав він.

Раніше компанія Pemex повідомляла, що пожежні розрахунки не можуть впоратися з вогнем. «Pemex продовжує займатися вибухом через нелегальну врізку в Тлауелільпане, Ідальго, — повідомляється в Twitter компанії. — На місці (події) знаходяться дві машини з установками пінного пожежогасіння, спеціально підготовлені співробітники компанії і генеральний директор Октавіо Ромеро».

Схожі новини