Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп наказав адвокату збрехати Конгресу про свій бізнес в РФ — ЗМІ

Президент США Дональд Трамп наказав своєму вже колишньому адвокату Майклу Коену збрехати Конгресу щодо переговорів про будівництво хмарочоса Trump Tower у Москві.

Про це повідомляє Buzzfeed з посиланням на два анонімні джерела — посадовців, залучених до розслідування щодо ймовірної співпраці Трампа з РФ.

За словами Коена, Трамп підтримав його ідею відвідати Росію під час президентської кампанії, щоб особисто зустрітися з Володимиром Путіним і почати переговори щодо будівництва.

«Зроби це», — сказав Трамп своєму адвокату, стверджують джерела.

За їхніми словами, в той час, коли Трамп публічно заявляв, що у нього не має угод з РФ, його діти — Іванка та Дональд Трамп-молодший регулярно отримували детальні повідомлення про перебіг справ щодо нерухомості від Коена, якого призначили очільником цього проекту.

Крім того, за словами екс-адвоката президента, після виборів Трамп особисто доручив Коену збрехати, заявляючи, що переговори про будівництво у Москві закінчилися місяцями раніше, ніж насправді, повідомляють джерела.

«Слідство спеціального прокурора (Роберта Мюллера — УП) отримало інформацію про наказ Трампа Коену брехати Конгресу з розмов з декількома свідками з компанії Трампа Trump Organization, електронного листування, СМС та документів. Під час спілкування зі слідчими Коен також підтвердив, що отримував такі накази», — зазначає видання.

Buzzfeed нагадує, що ця інформація вже є не першим доказом того, що Трамп намагався перешкодити розслідуванню ФБР та спеціального прокурора щодо ймовірного втручання РФ у вибори США 2016 року.

«Однак свідчення Коена є знаковим новим рубежем: це перший відомий приклад того, що Трамп прямо наказував підлеглим брехати про його справи з Росією», — наголошують журналісти.

Під час передвиборчої кампанії Трамп заперечував, що має бізнес-інтереси в Росії.

«Але за лаштунками він проштовхував московський проект, який, як він сподівався, міг би принести йому прибуток, розміром більше 300 мільйонів доларів. Два джерела з правоохоронних органів заявили, що він мав принаймні 10 особистих зустрічей з Коеном про цю угоду під час передвиборчої кампанії», — йдеться у статті.

Схожі новини