Передплата 2024 «Добрий господар»

Священик УГКЦ, який знявся для плакату про Томос, особисто погодився на фотосесію

Після протесту єпархіального керівництва він заявив, що не знав про використання свого фото

Священик УГКЦ з Тернопільщини Ігор Джиджора, навколо якого спалахнув скандал через біг-борди з підтримкою президента України і автокефалії укпаїнської православної церкви, сам давав згоду на фотосесію для цієї рекламної кампанії.

Про це написав Віктор Уколов у коментарі «Українській правді».

«Скандал, який активно розганявся учора в ЗМІ, на жаль, не оминув Української правди, яка учора о 17:24 на першій шпальті розмістила статтю про священника Ігора Джиджору. Проте зміст звинувачення про те, що він нібито не надавав згоди на використання свого зображення для білборду, виявився суцільною фальсифікацією», — пише Віктор Уколов.

Ігор Джиджора не тільки надавав згоду (він це підтверджує в рукописному листі) Священник свідомо брав участь у спеціальній фотосесії для білборду, адже для розміру 3×6 метрів потрібна особливо якісна фотографія.

Нагадаємо, Бучацька єпархія УГКЦ засудила використання фото Ігоря Джиджоли декана Монастириського деканату, на плакаті з пітримкою президента України. Таку заяву церковне керівництво зробило на підставі того, що фото священика використали без його згоди.

Схожі новини