Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко оголосить про висунення у президенти 2 лютого, — ЗМІ

  • 18.01.2019, 10:17
  • 367

Президент України Петро Порошенко оголосить про участь у нових президентських виборах у суботу, 2 лютого.

Про це повідомляє LB.ua із посиланням на джерело у керівництві фракції БПП.

«Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум із висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить», — сказав співрозмовник видання.

Нардеп також зазначив, що передвиборчим аргументом Порошенка, крім Томосу про автокефалію та монетизації субсидій, стане підвищення пенсій на 17−20% у березні поточного року. При цьому депутат визнав, що грошей на таке підвищення в бюджеті наразі немає.

«Грошей на це в скарбниці немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення „євроблях“. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менші, ніж ми прогнозували, затверджуючи бюджет-2019. Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо, де їх узяти, щоб пенсії були підвищені», — додав співрозмовник видання.

За чинним законодавством, кандидати в президенти можуть подати документи для реєстрації в ЦВК до 3 лютого включно. Перший тур виборів президента України призначено на 31 березня 2019 року.

Схожі новини