Передплата 2024 «Добра кухня»

ВООЗ назвала десять найбільших загроз для здоров’я людства у 2019 році

  • 18.01.2019, 09:56
  • 448

Серед загроз — зміна клімату, неінфекційні хвороби та відмова від щеплень.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила список з десяти найбільших загроз для здоров’я людствва у 2019 році. У цьому списку, зокрема, є відмова від щеплень.

Найбільшою з цих загроз ВООЗ назвала забруднення повітря та зміну клімату. За даними організації, щодня 9 з 10 людей дихають забрудненим повітрям. Крім того, щороку 7 млн людей помирають від хвороб, до яких призвело забруднене повітря. Близько 90% цих смертей є в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, з високими обсягами викидів від промисловості, транспорту та сільського господарства. У ВООЗ також прогнозують, що в період з 2030 до 2050 року кліматичні зміни збільшать кількість смертей на 250 тис. щороку.

Далі у списку розташовані неінфекційні захворювання — цукровий діабет, рак і хвороби серця.

Також серед десятки найбільших загроз для здоров’я людства у 2019 році є глобальна пандемія грипу, затяжні кризи, резистентність бактерій до антибіотиків (коли дія антибіотиків припиняє впливати на бактерії) і слабка первинна допомога.

Також ВООЗ зауважила, що однією з найбільших загроз ддля людства є відмова від щеплень (вакцинації). Як повідомили в організації, відмова від щеплень має різні причини, зокрема й відсутність доступу до сучасних вакцин та невпевненість в їхній безпеці.

У ВООЗ зазначили, що вакцинація є одним із найефективніших способів боротьби з хворобами і вже рятує від передчасної смерті 2−3 млн людей на рік, а розширення охоплення вакцинацією дозволить уникнути до 1,5 млн смертей на рік по всьому світу.

Також ВООЗ наголосила, що відмови від вакцинації загрожують прогресу, якого вдалося досягти у боротьбі з вакцинопрофілактичними захворюваннями.

Схожі новини